23 november 2019

Bijeenkomst in Onderduikersmuseum ‘De Duikelaar’ op dinsdag 26 november

Dinsdag 26 november a.s. vindt in het Onderduikersmuseum ‘De Duikelaar’ in Nieuwlande, Julianalaan 3, een bijeenkomst plaats over foto’s over de Tweede Wereldoorlog uit Drenthe. De aanvang is 19 uur.

Een werkgroep van Drents Archief, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de provinciaal historicus roept het publiek op om hun eigen foto’s te tonen uit de periode 1940-1945. Dat kunnen familiefoto’s zijn, foto’s van het werk, van school, van feesten, van sport enz., als ze maar uit de oorlog stammen. Ook foto’s die direct met de oorlog te maken hebben zijn natuurlijk van harte welkom: van onderduikers, van vorderingen, verzetsactiviteiten, koeriersters, soldaten enz. De werkgroep vraagt de foto’s te leen om ze te scannen en te gebruiken. De 50 beste foto’s zullen worden uitgekozen voor een landelijk project waaraan alle provincies meedoen. Uiteindelijk komen 100 oorlogsfoto’s in de Tweede Kamer te hangen.

Het programma van de avond omvat een toelichting op het project, korte lezingen over de oorlog in Drenthe en over activiteiten rondom de viering van 75 jaar bevrijding. Ook worden enkele filmpjes over de oorlog getoond van o.a. RtvDrenthe.

Toegang is gratis

Terug naar nieuwsoverzicht