23 december 2019

Wij willen jou! WO2-fotoproject op zoek naar Gelderse publieksjury

Het Omroep Gelderland-platform ’75 jaar vrijheid-op weg naar 2020′ zoekt samen met de provincie juryleden voor het NIOD-project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Het platform van de omroep is al een tijd op zoek naar de meest bijzondere en aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Via de website van Gelderland Herdenkt zijn al ruim 100 oorlogsfoto’s ge-upload.

De provinciale projectgroep kiest uit alle inzendingen de vijftig meest aangrijpende. Op woensdag 15 januari mag een grote publieksjury de 25 Gelderse foto’s aanwijzen die doorgaan naar de uiteindelijke, nationale selectie.

Opgeven voor publieksjury kan nu! Gelderlanders zijn woensdag 15 januari tussen 15.00 en 17.00 uur welkom bij The Green Meeting Center Arnhem aan de Nieuwe Stationsstraat 10 in Arnhem (blauwe WTC-toren bij station). Belangstellenden kunnen zich via onderstaande mail opgeven. De projectgroep roept geïnteresseerden op om dit massaal te doen. Op maandag 30 maart wordt tijdens een NOS-tv-uitzending bekendgemaakt welke foto’s ‘de 100 oorlogsfoto’s van Nederland’ zijn geworden. Vanaf dat moment zijn de door de Nederlanders gekozen 100 meest aansprekende afbeeldingen te zien in de entreehal van de Tweede Kamer. Tijdens de Maand van de Vrijheid (april 2020) reist de Gelderse selectie van 50 foto’s in een pop-up tentoonstelling door de provincie.

Aanmelden voor de publieksjury op 15 januari 2020 kan per mail via gelderlandherdenkt@gelderland.nl

Uploaden van oorlogsfoto’s uit privécollecties en fotoalbums of uit archieven kan nog tot 31 december via deze site

 

Terug naar nieuwsoverzicht