6 januari 2020

Meld je aan voor de jury en kies de 25 meest bijzondere Limburgse oorlogsfoto’s

Op woensdag 15 januari is de jurering van de 25 meest aansprekende Limburgse foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. U kunt nu nog plaatsnemen in de jury!

Het Limburgs Museum, het Regionaal Historisch Centrum en De Limburger gaan in het kader van 75 jaar Bevrijding op zoek naar de 25 meest bijzondere en aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog in Limburg en roept daarbij uw hulp in. U kunt plaats nemen in de Limburgse publieksjury, die op woensdag 15 januari van 11.00 tot 13.00 uur bijeen komt in het Limburgs Museum in Venlo. Aanmelding kan via info@limburgsmuseum.nl o.v.v. Publieksjurering WOII in 100 foto’s.

Belangrijk: u dient uw eigen mobiele telefoon mee te nemen. Onder alle inzenders worden 90 juryplaatsen verloot. Als u door het lot een plaats in de jury krijgt toegewezen, ontvangt u van ons persoonlijk bericht.

De zoektocht naar de meest bijzondere Limburgse oorlogsfoto’s maakt deel uit van een nationaal project, in samenwerking het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Iedere provincie stuurt 25 foto’s in en vervolgens worden via een burgerforum de 100 foto’s gekozen die het Nederlandse oorlogsverhaal vertellen.

Terug naar nieuwsoverzicht