1 september 2020

Pop-up tentoonstellingen in de provincies

De pop-up tentoonstellingen, die de oorlogsgeschiedenis van elke provincie in 50 foto’s toont, zijn op diverse locaties in het land te zien.

Begin van de zomer zijn de pop-up tentoonstellingen in de provincies afgeleverd. Op de locaties is vervolgens nagedacht hoe de exposities onder de huidige omstandigheden de komende tijd ingezet kunnen worden. Sommige provincies hebben hun voorgenomen programmering  doorgeschoven naar later dit jaar of zelfs naar volgende jaar.

Ondanks de Corona-omstandigheden en uiteraard met in achtneming van de maatregelen zijn (of waren) een aantal exposities toch al te zien, zoals in Friesland (Fries Museum), Overijssel (Memory Vrijheidsmuseum Museum, Nijverdal) , Noord-Brabant (Herinneringscentrum Kamp Vught en het Generaal Maczek Memorial in Breda), Zeeland (De Zeeuwse Bibliotheek),  Gelderland (Huis van de Nijmeegse geschiedenis) en Limburg (Gemeente Weert). In Den Haag staat de tentoonstelling ‘Overzee’ opgesteld in Museum Sophiahof. Binnenkort volgen meer provincies.

Bij de rubriek ‘Provincies’ op deze site, is meer informatie over de pop-uptentoonstellingen in het land te vinden.

Terug naar nieuwsoverzicht